Köttbullar med Grönpepparsås
Köttbullar med Grönpepparsås
Pimpade till Mamma Scans köttbullar och lät dem puttra i en mild och god grönpepparsås. Hade ris till köttbullarna men det är lika gott med potatis eller pasta och barnen slevade i sig! Såsen tar inte längre tid att göra än vad riset tar att koka, så ca 10 minuter tar det att lyxa till köttbullarna lite.
Grönpepparsås – ca 4 portioner
Köttbullar
1 gul lök
3 msk smör
1 tsk krossad grönpeppar
salt
1 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
1 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2-3 dl vispgrädde
Gör så här
Skala och finhacka löken.
Hetta upp smöret i en stekpanna.
Bryn köttbullarna och tillsätt löken.
Låt steka i några minuter.
Krydda med grönpeppar och salt.
Strö över mjölet och tillsätt tomatpuré, senap och buljongtärning.
Blanda ordentligt och späd med vatten och grädde under omrörning.
Låt sjuda i några minuter tills såsen tjocknat.
Servera med ris, potatis eller pasta.