Köttfärs

Köttbullar med Grönpepparsås

köttbullar grönpepparsås

Köttbullar med Grönpepparsås

Pimpade till Mamma Scans köttbullar och lät dem puttra i en mild och god grönpepparsås. Hade ris till köttbullarna men det är lika gott med potatis eller pasta och barnen slevade i sig! Såsen tar inte längre tid att göra än vad riset tar att koka, så ca 10 minuter tar det att lyxa till köttbullarna lite.

 

Grönpepparsås – ca 4 portioner

Köttbullar

1 gul lök

3 msk smör

1 tsk krossad grönpeppar

salt

1 msk vetemjöl

2 msk tomatpuré

1 tsk fransk senap

1/2 köttbuljongtärning

2 dl vatten

2-3 dl vispgrädde

 

Gör så här

Skala och finhacka löken.

Hetta upp smöret i en stekpanna.

Bryn köttbullarna och tillsätt löken.

Låt steka i några minuter.

Krydda med grönpeppar och salt.

Strö över mjölet och tillsätt tomatpuré, senap och buljongtärning.

Blanda ordentligt och späd med vatten och grädde under omrörning.

Låt sjuda i några minuter tills såsen tjocknat.

Servera med ris, potatis eller pasta.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.