Pannkaka

Bovetepannkakor med fruktsallad

bovetepannkakor med fruktsallad

Bovetepannkakor med fruktsallad

Mina barn verkligen älskar pannkakor och fick dem bestämma skulle vi äta det varje dag. Testade att göra bovetepannkakor och jag tycker att dem var väldigt goda, lite torrare än vanliga pannkakor men lättare för magen. Nu gjorde jag några stycken endast till mig men pannkaksexperterna (barnen) ska få smaka dem vid nästa pannkakstillfälle tänkte jag. Jag smaksatte smeten med lite äkta vaniljpulver och gjorde en god fruktsallad av jordgubbar, kiwi, plommon, vindruvor och blodapelsin.

Bovetemjöl är gjort på fröet från bovete som inte är ett sädesslag utan tillhör örtsläktet. Bovetemjöl är glutenfritt och är perfekt för att använda för bakning av tex glutenfria bröd men även bullar, matpajer, redning och pannkakor.

bovetepannkakor med fruktsallad

Bovetepannkakor – ca 2 portioner

1 1/4 dl bovetemjöl

3 dl mjölk

en nypa salt

1 krm äkta vaniljpulver

2 ägg

smör att steka i

 

Gör så här

Blanda hälften av mjölken med bovetemjöl, salt och vaniljpulver.

Vispa till en jämn smet.

Tillsätt resten av mjölken samt ägg.

Låt stå i kylen en stund.

Stek i smör på medelvärme.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.