Kyckling,  LCHF

Grönpepparkyckling

grönpepparkyckling med blomkålsris lchf

Grönpepparkyckling

Denna kycklingrätt med smak av grönpeppar är bara såååå god! Serverade kycklingen med ris, blomkålsris och grönsaker. Jag gör oftast lite olika tillbehör till maten så barnen själva får välja vad dem vill ha. Dem är väldigt nyfikna och duktiga på att smaka vilket är jätteroligt. Mina barn älskar grönsaker men jag har märkt att beroende på hur grönsakerna serveras äter dem mer eller mindre, gör jag tex en blandsallad i en stor skål tar dem inte alls lika mycket som när det är skivat i stavar även om det är exakt samma grönsaker. Blomkålsris gör du enkelt genom att riva blomkål i ett rivjärn, koka upp saltat vatten och släng i blomkålen i någon minut och häll sedan av vattnet. För mer smak kan du byta ut saltet mot buljong.

grönsakergrönpepparkyckling med blomkålsris lchf

Grönpepparkyckling – ca 4 portioner

4 st kycklingfilé

50 g smör

1 tsk dijonsenap

1 msk soja (jag anväde tamarisoja)

1/2 msk grönpeppar

3 dl grädde

1 dl creme fraiche

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Bryn kycklingfileérna med salt och peppar i stekpannan så den får färg.

Lägg kycklingen i en ugnsform.

Krossa grönpepparn med en mortel.

Smält smöret i stekpannan och fräs grönpepparn.

Tillsätt grädde, cremefraiche, senap och soja och rör om ordentligt.

Häll såsen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Servera med ris eller/och blomkålsris och grönsaker.

 

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.