KYCKLING

Svampsås

svampsås med stekt kyckling

Hösten är här och genast blir man sugen på grytor, långkok…och svamp. Det är så mysigt att plocka svamp och förra hösten tog vi en heldag ute i skogen hos min morfar. Morfar har stenkoll på vartenda hörn i skogen och vet precis vart man hittar kantarellerna. Man kommer aldrig därifrån tomhänt och det gör ju det hela ännu roligare. Barnen var alldeles lyriska och tyckte det var jättemysigt. Vi tänkte göra samma utflykt i år, dock har höstkantarellerna inte kikat fram än så under tiden vi väntar på klartecken från morfar får vi nöja oss med champinjoner från affären. Det går ju självklart att köpa kantareller i affären också men den som väntar på något gott! Till middag blev det stekt kyckling med kokt broccoli, körsbärstomater och svampsås som jag smaksatte med viltfond. Servera med kokt potatis, potatisklyftor eller ris.svampsås med stekt kyckling

Svampsås – 4 port

200 g färska champinjoner

1 scharlottenlök

1/2 dl cremefraiche

2,5 dl grädde

3 tsk viltfond

svartpeppar, 3 drag med pepparkaret

 

Gör så här

Skölj och skiva champinjonerna.

Lägg ner dem i en het panna och låt dem ångas av tills det inte kommer mer vätska.

Skala och hacka löken.

Lägg ner lök och en rejäl klick smör i stekpannan och stek tills svampen är gyllenbrun.

Tillsätt grädde, cremefraiche och fond.

Smaka av med svartpeppar.

Låt puttra tills såsen tjocknar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.