Fisk & Skaldjur

Laxnuggets panerade i kokos

laxnuggets lchf

Laxnuggets panerade i kokos

Krispiga laxnuggets panerade i kokos, kryddor och citron med en kall limesås och grönsaker, så gott! Såsen blandar du snabbt ihop av cremefraiche, rivet skal av lime samt lite pressad limesaft, enkelt och fräscht. Jag googla ofta efter matinspiration för att få tips och idéer och ibland trillar man in på helt fantastiska bloggar och här om dagen ramlade jag in på en blogg som heter Sannas Paleo. På bloggen hittar du hälsosam mat, inriktning på Lchf och Paleo, fantastiska bilder och jag hittade massa spännande recept som jag vill testa. Först ut blev dessa utsökta laxnuggets, tyckte dem lät så goda, innehöll få ingredienser, snabblagat och jag hade nästan allt hemma, skulle egentligen vart örtsalt i paneringen men det gick lika bra med vanligt salt. Du hittar Sannas Paleo HÄR.

laxnuggets lchf

Laxnuggets panerade i kokos – 4 portioner

4 laxfiléer (frysta portionsbitar)

2 dl riven kokos

2 tsk gurkmeja

1 tsk salt

1 tsk vitlökspulver

skalet från en citron

2 msk olivolja

smör och rapsolja att steka i

 

Gör så här

Dela den tinade laxfiléen i mindre bitar och lägg i en skål.

Ringla över olivolja och blanda väl.

Blanda kokos, gurkmeja, salt, vitlökspulver och rivet citronskal i en annan skål och blanda väl.

Doppa laxbitarna i kokospaneringen.

Värm rapsolja i en stekpanna och lägg sen i smör.

Stek laxen på medelvärme i ca 3 minuter, vänd dem sedan och stek ytterligare 3 minuter.

Servera med grönsaker och limesås.

 

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.