Bröd & knäcke

FRÖKNÄCKE


Hej!

Det här fröknäcket är helt gudomligt. Det är så där perfekt knaprigt, precis som man vill att ett fröknäcke ska vara. Det är väldigt enkelt att slänga ihop också. Receptet kommer ursprungligen från 56kilo.se. Jag toppar mitt fröknäcke med bregott, ost och gurka. Till det en god islatte. Önskar dig en fin dag.

FRÖKNÄCKE – 1 plåt

1 dl solroskärnor

1 dl sesamfrön

1/2 dl pumpafrön

1/2 dl hela linfrön

4 msk chiafrön

2 msk mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1/2 tsk salt

2,5 dl hett vatten

1 msk rapsolja

Vallmofrön & flingsalt till topping


GÖR SÅ HÄR

Lägg bakplåtspapper på en plåt.

Sätt ugnen på 160 grader, varmluft.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Häll därefter vattnet och oljan i fröblandningen och rör om ordentligt.

Låt stå en liten stund.

Häll upp på en plåt med bakplåtspapper.

Sprid ut smeten med hjälp av en slev eller slickepott. Se till att det inte blir för tunt för då går knäcket lätt sönder.

Sprinkla vallmofrö och lite flingsalt över.

Grädda mitt i ugnen i ca 60-70 minuter. Efter ca 30 minuter, ta ut plåten och skär smeten i rutor med pizzaskärare.

När knäcket är hårt men inte bränt så är det klart.

Förvara fröknäcket i en burk med lock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.