Tomatsallad med haricots verts
Tomatsallad med haricots verts
En riktigt god sidosallad som passar både till kött, fisk och kyckling. Det är så roligt att testa olika tillbehör, dels för att få lite variation på måltiderna och även bra för barnen att få testa på lite olika grönsaker och tillbehör. Vi har en regel här hemma, man måste alltid smaka och tycker man inte om det behöver man inte äta. Det är en regel som funkar väldigt bra och hade det inte varit för den hade nog barnen missat massa saker som dem tycker om. Till denna sallad använde jag mig av frysta haricots verts som jag kokade i lättsaltat vatten, alltid bra att ha frysta grönsaker och örter hemma.
Tomatsallad med haricots verts – ca 4 port
150 g haricots verts
1/2 röd lök
4 tomater
2 msk finhackad persilja
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
Gör så här
Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten (ca 3 minuter).
Skala och skiva löken tunt.
Skölj och skiva tomaterna.
Häll av vattnet från haricots verts och blanda alla ingredienserna i en skål.
Blanda väl och smaka av med salt och svartpeppar.