Sallad & grönsaker

SNABBLAGAT AV RESTER

Hej hej!

Hoppas du haft en hittills härlig sommar. Det är säkert många som spenderar sin semester lite annorlunda i år. För oss blev det hemester och renovera husfasad. Det blir väldigt mycket matlagning när man har semester på hemmaplan och då är det rätt skönt att ha lite färdigt i kylen att bara plocka fram så man slipper laga mat hela tiden. Tex är quinoa och kokt potatis perfekt att ha färdigt i kylen. Här fräste jag på frysta haricotverts i lite olivolja och smör, slängde i hackad chili och vitlök, i med den kokta quinoan, salt, svartpeppar, färsk bladpersilja och pressad citron. Toppade sen med lite fetaost. Det är även gott att slänga ner lite kokt skivad potatis i stekpannan.

Även kall kokt potatis är gott som bas i sallader och då kanske blanda ner någon god vinägrett. Eller varför inte göra en potatisomelett. Skiva den kokta potatisen i mindre bitar, blanda med ägg, gul lök, purjolök, salt och svartpeppar och stek några minuter på båda sidor. Servera med en grönsallad och kanske lite knaperstekt bacon.

I våras började vi ju renovera hallen, det är lite småfix kvar som lister och dörrfoder. Vi målade alla dörrarna gröna och visst blev det bra! Vi är så nöjda med valet av färg och glada att vi vågade. Ska visa mer bilder sen när det är helt klart. Önskar dig en härlig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.