Lax och belugalinser
Lax och belugalinser
Linser är både nyttigt och mättande och så gott att blanda ner i sallader och jag har hittat en ny favorit, svarta belugalinser! Belugalinser går snabbt att tillaga, du kokar dem på svag värme i lätt saltat vatten i 15-20 minuter sen är dem klara. Blandade linserna med delikatesspotatis, edamamebönor och sparris och till det stekt lax marinerad i olivolja, pressad lime och kött & grillkrydda. Barnen var lite skeptiska och undrade vad dem svarta plupparna var? När jag berättade att detta är vad Gladiatorerna äter för att bli starka och snabba så slängde dem i sig sina belugalinser och konstaterade att dem var ju faktiskt rätt så goda.
Marinad till lax – 4 laxfiléer
1 msk Kött & Grillkrydda
2 msk olivolja
Saften från en lime
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en skål.
Pensla laxen ca 20 minuter innan den ska stekas.
Låt ligga framme på ett fat och pensla lite under tiden.
Stek i olivolja i en stekpanna.
4 kommentarer
Malin
Såg gott och fräscht ut! Älskar edamebönor! jo, du som bryr dig om vad du stoppar i dej, tänk på att köpa vildfångad lax och inte odlad(som det set ut att vara på bilden..) då den odlade innehåller ett rött färgämne som är
Cancerogent. i all välmening nu då.. Lärde mig själv det för något år sen! Tyvärr är bitarna lite olika stora och inte lika fina men tyvärr är det ju smällar man får ta
Hemma hos Andrea
Hej Malin! Tack för tipset. Jag försöker tänka på vad jag stoppar i mig men är långt ifrån kunnig inom området men vissa saker snappar man upp och det är toppen när man får tips som dessa. Man lär sig något nytt varje dag 🙂 Ha en riktigt härlig helg/Andrea
farmor
Tyvärr är det nog så att den odlade laxen är fullproppad med onyttigheter. Men tyvärr är viltfångad lax från östersjön inte bättre. Däremot är den viltfångade laxen från Stille havet helt OK (miljö- och krav certifierat). Den går numera att få tag på hos Willys i kilopåse innehållande portionsförpackningar om 1hg. Har inte själv prövat, men har fått tips. Låter riktigt bra. Jag giller din kött- och grillkryddade laxfilé.
Hemma hos Andrea
Ja visst är den god farmor – och så enkel! Oj så många bra tips, toppen!! Det är inte lätt att hålla reda på allt, vad som är bra och dåligt, både för hälsa och miljö. Men det är verkligen toppen att vi kan tipsa varandra, alltid något man kan fånga upp och det lilla gör skillnad eller hur! Kram kram