Chiapudding med ingefära & gurkmeja
Chiapudding med ingefära & gurkmeja
Chiafrön innehåller bland annat proteiner, mineraler och kalcium. Chiafrön innehåller även mycket omega-3 syror och är dessutom rika på antioxidanter – ett riktigt superfrö med andra ord. Denna chiapudding har jag smaksatt med ingefära och gurkmeja och toppat med mango, blåbär, kokos och superbäret mullbär som är rikt på c-vitamin och järn. Mullbär är lite sega i konsistensen och söta i smaken.
Chiapudding med ingefära & gurkmeja – 1 port
1 dl mandelmjölk (eller annan mjölk)
2 msk chiafrön
1 krm ingefära
1 krm gurkmeja
1 nypa salt
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en skål.
Låt svälla i några minuter och rör om igen.
Låt stå i kylen över natten eller minst 30 minuter.
Om chiapuddingen känns för tjock kan du röra i lite mer mjölk.
Lägg lite frysta blåbär i botten på ett glas.
Häll chiapuddingen över blåbären och toppa med mango, kokos, blåbär och mullbär.