Bulgur/Couscous/Quinoa/Ris

Bulgursallad med fetaost & oliver

Bulgursallad med fetaost & oliver

Bulgursallad med fetaost & oliver

Slängde ihop en enkel bulgursallad till middag av det vi hade hemma, oliver, fetaost, pinjenötter, sojabönor, körsbärstomater och babyspenat. Sådana här sallader är ett perfekt sätt att få barnen att smaka nya ingredienser så blanda i sånt du vet att barnen tycker om och tillsätt en ny ingrediens då kan dem välja att smaka eller så pillar dem bort det. Min ”smaka på” ingrediens var pinjenötterna och båda barnen tyckte om dem. Matiga sallader är väldigt gott till grillat tycker jag men idag blev det så simpelt som stekt falukorv.

 

Bulgursallad med fetaost & oliver

Bulgur (mängd och anvisning enligt förpackning)

Fetaost

Oliver

Körsbärstomater

Frysta sojabönor

Pinjenötter

Babyspenat eller rucola

salt & svartpeppar

pressad citron

 

Gör så här

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

Koka sojabönor enligt förpackningen.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

Halvera körsbärstomaterna och tärna fetaost.

Lägg den kokta bulgurn i en skål, salta, peppra och pressa över lite citron.

Blanda i övriga ingredienser.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.