Bulgursallad med fetaost & oliver
Bulgursallad med fetaost & oliver
Slängde ihop en enkel bulgursallad till middag av det vi hade hemma, oliver, fetaost, pinjenötter, sojabönor, körsbärstomater och babyspenat. Sådana här sallader är ett perfekt sätt att få barnen att smaka nya ingredienser så blanda i sånt du vet att barnen tycker om och tillsätt en ny ingrediens då kan dem välja att smaka eller så pillar dem bort det. Min ”smaka på” ingrediens var pinjenötterna och båda barnen tyckte om dem. Matiga sallader är väldigt gott till grillat tycker jag men idag blev det så simpelt som stekt falukorv.
Bulgursallad med fetaost & oliver
Bulgur (mängd och anvisning enligt förpackning)
Fetaost
Oliver
Körsbärstomater
Frysta sojabönor
Pinjenötter
Babyspenat eller rucola
salt & svartpeppar
pressad citron
Gör så här
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Koka sojabönor enligt förpackningen.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Halvera körsbärstomaterna och tärna fetaost.
Lägg den kokta bulgurn i en skål, salta, peppra och pressa över lite citron.
Blanda i övriga ingredienser.