Marängstänger
Marängstänger
Maräng går verkligen att göra mycket roligt med, marängtårta, marängbakelser, spökmaränger, randiga maränger och även marängstänger. Dessa söta marängstänger kan man servera till glass med jordgubbar och chokladsås eller dekorera runt om gräddtårtan eller pynta små cupcakes med, bara fantasin som sätter stop! Söta är dem i allafall och självklart goda precis som dem är. Beroende på vilket munstycke till spritsen man använder får man olika utseende på stängerna, jag använde den som är helt rund.
Marängstänger – ca 25 st
2 äggvitor
1 dl strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Täck en plåt med bakplåtspapper.
Fördela äggvitan och äggulan.
Vispa äggvitorna med socker till ett hårt skum med en elvisp.
Fyll en spritser med smeten.
Klicka ut marängsmeten till stänger på plåten.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme.