Rostade medelhavsgrönsaker med halloumi
Mozzarella, fetaost, chévre, halloumi, åhh det är så gott med ost och det höjer vilken sallad som helst. Tomat med mozzarella och basilika är en favorit, vattenmelon med fetaost och balsamico, chévre med honung och valnötter, man kan ha ost till allt. Halloumi äter vi mest på sommaren och man kan antingen steka eller grilla osten. Här fick halloumin serveras som tillbehör tillsammans med ugnsrostade medelhavsgrönsaker och oliver.
Rostade medelhavsgrönsaker med halloumi
Aubergine
Zucchini
Paprika
Röd lök
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Skölj och skiva grönsaker och lök.
Fördela grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.
Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Rör om någon gång så att dem inte bränns.
Skiva halloumin och stek i olja i en stekpanna.