Potatis & rotfrukter

Stekta småpotatisar med kyckling och tzatziki

stekt potatis med kyckling och tzatzikitzatziki

Som sagt, kylskåpstömning på g och jisses vad mycket man kan få ihop om man bara rotar runt i kyl, frys och skafferi. Det är så skönt att rensa ut och till middag blev det vitlöksstekta småpotatisar, stekt kycklingfilé och tzatziki. Jag har inga exakta mått utan jag blandade hej vilt av det jag hittade och smakade av under tiden. Gjorde en marinad till kycklingen av tamarisoja, tomatpure, dijonsenap, olivolja, vatten, svartpeppar och honung. Blanda alla ingredienser i en skål och vispa upp den så att den blir slät, smaka av tills du är nöjd med smaken. Pensla kycklingen med marinaden och bryn den i en stekpanna tills den får färg och flytta sen över kycklingen till en ugnsform med folie och tillaga kycklingen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Potatisen kokade jag med skalet på i lättsaltat vatten i några minuter och sen stekte jag dem på medelvärme i smör tillsammans med tunt skivad vitlök, flingsalt och färsk timjan. Tzatziki blandar du lätt ihop av turkisk yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och lite salt. Dela gurkan på mitten och gröp ur det vattniga i mitten, riv gurkan i ett rivjärn och pressa ur vätskan. En man tager vad man haver middag!

stekt potatis med kyckling och tzatziki

2 kommentarer

Lämna ett svar till Caroline Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.