Såser & Röror

Champinjonsås

champinjonsås

Det här med att få lite variation på vardagsmaten genom att byta ut tillbehören är ett enkelt sätt att förnya dem klassiska och återkommande rätterna. Köttbullar är tex väldigt gott till kokt potatis, gräddsås och lingonsylt men också riktigt gott till ris och champinjonsås. Mina barn har av någon anledning bestämt sig för att dem inte gillar champinjoner så till dem pillar jag bara bort svamparna innan dem upptäckt att såsen innehåller just svamp. Jag använde hela konserverade champinjoner som jag halverade innan jag fräste på dem. Recept på köttbullar hittar du här.

champinjonsås

Champinjonsås – 4 port

1 stor burk konserverade champinjoner

1 tsk vetemjöl

salt

svartpeppar

3 dl grädde

1 tsk grönsaksfond

1/2 tsk soja

smör att steka i

 

 

Gör så här

Häll av vattnet från champinjonerna.

Använder du hela champinjoner kan du dela dem i mindre bitar.

Smält smör i en stekpanna och bryn champinjonerna tills de får lite färg.

Salta och peppra.

Strö vetemjöl över champinjonerna.

Häll på grädde, fond och soja.

Låt såsen puttra en stund.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.