Kyckling,  LCHF

Kyckling i krämig sås med frästa grönsaker

kyckling i krämig sås

Kycklinginnerfilé är verkligen en ny favorit, så mört och saftigt. Här en riktigt enkel kycklingrätt med få ingredienser som går snabbt att tillaga. Kan serveras med pasta, ris, potatis eller som här med frästa grönsaker. Jag strimlade en röd paprika och använde min spiralslicer för att få zucchinispaghetti och fräste sen grönsakerna hastigt i lite olja. Saltade och pepprade och pressade i en vitlöksklyfta.

 

Kyckling i krämig sås – 4 port

Kycklinginnerfilé för 4 personer (går självklart lika bra med annan kycklingdel)

Kött & grillkrydda

salt och svartpeppar

Smör att steka i

2 dl cremefraiche

3 dl grädde

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 – 1 tsk sambal oelek

2 tsk tamarisoja

 

Gör så här

Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.

Krydda med kött & grillkrydda, salt och svartpeppar.

Häll på grädde, cremefraiche, soja och sambal oelek.

Pressa i vitlök och låt såsen puttra i ca 15 minuter.

 

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.