Inredning

Renovera kök

bygga och planera kökkaffe

Såg på nyhetsmorgon att det är kaffets dag idag. Det är väldigt fascinerande med latteart och jag fattar inte hur dem får till alla fina mönster på latten. Jag firar kaffets dag med en kopp vanligt bryggkaffe med mjölk.

Nu har vi snart bott i vårt hus i ett år och vi börjar bli sugna på att renovera köket. Vårt kök idag är fullt dugligt men inte alls som vi vill ha det när det kommer till köksluckor, bänkskiva och kakel. Vi är ganska nöjda med planlösningen men man blir lite hemmablind och har svårt att se hur man skulle kunna göra det annorlunda. Har samlat på oss lite kökskataloger från olika leverantörer för inspiration men ojoj vad svårt det är. Det finns så mycket fint och ena dagen är vi inne på vitt kök, nästa dag trä, vit bänkskiva, laminatskiva, köksö med förvaring eller bara barbord, riva väggar eller ha det precis som det är men med ny inredning, ja ni hör ju. Det är så svårt!! Det enda vi vet är att vi inte vill ha ett mörkt kök. Både Puustelli och HTH gör hembesök och det är ju toppen.

Du kanske har renoverat ditt kök eller bara är väldigt nöjd med det köket du har och vill dela med dig av dina bästa eller sämsta tips eller kanske till och med bilder på hur ditt kök ser ut. Maila isåntfall gärna bilder till mig på hemmahosandrea.se så kanske vi kan göra en liten köksspecial här på bloggen. Så här ser vårt kök ut idag, kom gärna med tips eller idéer.

renovera kökrenovera kökostpanerad omelett

Ostpanerad omelett med hackade tomater och babyspenat – 1 port

2 ägg

en skvätt grädde

salt

svartpeppar

Hyvlad hushållsost

 

Gör så här

Smälter smör i en stekpanna.

Täck stekpannan med hyvlad hushållsost.

Blanda ägg, en nypa salt, svartpeppar och en skvätt grädde i en skål.

Vispa upp med en gaffel.

När osten börjar bubbla häller du på äggsmeten och låter den tillagas på medelvärme i några minuter.

Strö över hackade tomater och babyspenat.

När omeletten är klar viker du den dubbel.

4 kommentarer

 • malin Lidgren

  åhh vad spännande. vi ska oxå göra köket när som och jag har noll inspo. Vill gärna åt känlsan av ett ljust kök att trivas i. Du nämnde inte ikea? vill du gärna testa något annat? Vågar man ta en vit bänkskiva från ikea eller kommer inte den hålla! Jag är lost. Vi kanske borde åka runt och kika på kök tillsammans haha Kram på dig. Visa fler bilder av huset, jag ÄLSKAR din blogg och det du gör

 • Hemma hos Andrea

  Hej Malin. Tack snälla, vad glad jag blir . Köket är verkligen husets hjärta och vi är alltid i köket. Vårt förra kök i radhuset var Ikea och vi var jättenöjda med det, så Ikea är absolut ett alternativ. Nu har vi vart runt och kikat på lite olika ställen och det blev man ju inte klokare utav, vilken djungeln! Finns för mycket att välja mellan, haha. Klart vi ska kika på kök tillsammans, vi får ta en lunch snart, du, jag och lille Lasse. Massa kramar

  • Hemma hos Andrea

   Tack Emmi för superbra tips, dem tar jag med mig. Ja tänk om man kunde få till sitt drömkök! Gäller bara att komma på vad sitt drömkök är, haha! //Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.