BRÖD

Finn Crisp med avokadoröra

finncrisp med avokadoröra

Min morfar börjar varje dag med en knäckemacka med hackad vitlök och honung och sedan han började med denna morgonkur för flera år sedan har han inte varit sjuk. Vitlök sägs motverka förkylning och stärka immunförsvaret så det kanske inte är en dum idé att börja dagen med morfars vitlök & honungsknäcke. Jag älskar vitlök, både i smak och doft men jag har lite svårt att äta vitlök till frukost. Jag blandade ihop en avokadoröra istället med chili och lime och både avokado och chili har positiva hälsoegenskaper dem också. Avokado innehåller tex nyttigt enkelomättat fett som är bra för hjärtat och den är full av näringsämnen som är bra för kroppen. Chili precis som vitlök kan lindra förkylningssymtom och även öka fettförbränningen. Och vill man kan man ju pressa i en liten vitlöksklyfta i avokadoröran också för att hålla bacillerna borta.

 

Finn Crisp med Avokadoröra – 1 port

1 liten avocado

1/2 lime, saften

en liten bit röd chili

en nypa salt

1 liten vitlöksklyfta, pressad (kan uteslutas)

 

Gör så här

Gröp ur avokado, lägg i en skål och mosa den med en gaffel.

Ta fröna ur chilin och finhacka den.

Blanda ihop alla ingredienser.

finn crisp plåtburkfinn crisp plåtburk

Var och handlade på ICA och köpte man ett paket Finn Crisp fick man en sådan där perfekt plåtburk att förvara knäcket i. Köpte en burk wasabipulver också, tänkte göra egen sushi någon dag. Blir premiär för både wasabi och sushi då jag aldrig gjort det förr, spännande. Wasabipulvret ska man tydligen blanda med hett vatten så ska det bli en wasabimassa. Däremot tänkte jag inte göra klassisk sushi med ris, nä jag har andra planer!

wasabi pulver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.