Yoghurtbröd – lchf
Yoghurtbröd – Lchf
I helgen testade jag att baka ett Yoghurtbröd i långpanna och det blev jättebra. Detta bröd är både gluten och sockerfritt. Det är bakat på rysk yoghurt, grädde, ägg, mandelmjöl, kokosmjöl, sesamfrön, fiberhusk och bakpulver. Receptet hittade jag på instagramkontot Äntligensockerfri som jag tidigare tipsat om. Louise som driver Äntligensockerfri delar med sig av massa inspirerande tips och recept och inom kort ska hon även starta en blogg, www.antligensockerfri.se.
Man kan även baka detta bröd som frallor men jag valde att baka det i en ugnsform. Det är både enkelt och smidigt att baka detta bröd och formen jag använde är 24 x 17 cm stor och av smeten blir det 6-8 bitar bröd beroende på hur stora du vill ha dom. När brödet svalnat delade jag en ruta på mitten och rostade det i brödrosten, toppade med Bregott, hushållsost och paprika. Jättegott!
Yoghurtbröd – lchf
3 ägg
2,5 dl rysk yoghurt
1/2 dl ovispad grädde
2,5 dl mandelmjöl
2 msk sesamfrö
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
4 msk kokosmjöl
1 tsk salt
Topping
Vallmofrö
Flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop ägg, rysk yoghurt och grädde i en bunke.
Blanda övriga ingredienser i en annan bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i yoghurtsmeten och blanda ordentligt med en slev.
Täck en ugnsform (24 x 17 cm) med bakplåtspapper.
Häll i smeten och toppa med flingsalt och vallmofrö.
Grädda i ugnen i 20-30 minuter.
Ta ut brödet och låt svalna.
Dela brödet i rutor. Jag gjorde åtta bitar.
5 kommentarer
Therese
Oj, oj, oj sådan positiv överraskning jag fick av detta bröd! Har provat mig fram genom stort antal recept på lchf-bröd och detta är utan tvekan det allra godaste! Råkade hamna på denna sida när jag googlade efter något hälsosamt att göra av en förpackning grekisk yoghurt som snart gick ut i datum. Tack!
Hemma hos Andrea
Ja lchf bröd är inte det enklast att få till men detta är verkligen gott. Så nära rostbröd man kan komma. Var faktiskt väldigt länge sen jag bakade det, kanske ska slänga ihop en plåt i helgen 🙂 Tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar//Andrea
Tanja Rosenfeldt
Har precis bakat brödet, det står och svalnar nu men har nallat lite redan och dra mig baklänges va gott!!
Hemma hos Andrea
Men åhhh, vet du – jag bakade det imorse 🙂 Kul att du gillade det. Absolut ett av de bättre lowcarb bröden måste jag säga. Jag rostade det i brödrosten och åt med Bregott, ost och tomat. Mums. Trevlig kväll/Andrea
Dinka
Hej, jag har inte än testat just detta recept men jag har testat tusen recept och inte en hittat recept som jag tycker att brödet har det tuggmotstånd som jag är ute efter. Jag gillar inte den mjuka svampiga bröden. Om ni har recept som motsvarar mina önskemål var snälla och skicka till mig till: lchf@hotmail.se
Hälsningar
Dinka