Vitlök & chilifräst zucchinipasta med lax
Har du testat zucchinipasta än? Jag tycker att det är så gott och ett perfekt alternativ till spaghetti. På senare tid har jag börjat steka zucchinistrimlorna istället för att koka dem. Det blir mer spänst i dem och man kan tillsätta olika kryddor och örter. Här har jag stekt zucchinipastan i olivolja, hackad vitlök, chili och lite Himalaya salt. Börja med att finhacka vitlök och chili. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i hacket. Låt det brynas en stund och släng sedan i zucchinistrimlorna. Jag använder en spiralslicer men har man ingen sådan går det lika bra med en osthyvel eller potatisskalare. Stek under omrörning någon minut och strö över lite himalayasalt. Till zucchinipastan blev det lax som tillagats i ugn med smak av citron och timjan.
Lax med timjan och citron
laxfilé i bit
finhackad timjan
rivet skal från citron
pressad citron
olivolja
salt & svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra laxen.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn laxen hastigt på ena sidan så den får lite färg.
Lägg laxen med den brynta sidan upp i en ugnsform och pressa över citron.
Strö över lite timjan och rivet citronskal. (spara lite till garnering).
Tillaga mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Strö timjan och citronskal över laxen.
2 kommentarer
Mela
Åh vad gott det såg ut!
Hemma hos Andrea
Tack Mela. Väldigt gott och fräscht och ett perfekt tillbehör till mycket.