Fisk & Skaldjur,  LCHF,  Sallad & grönsaker

Vitlök & chilifräst zucchinipasta med lax

vitlök och chilifräst zucchinipasta med laxvitlök och chilifräst zucchinipasta med lax

Har du testat zucchinipasta än? Jag tycker att det är så gott och ett perfekt alternativ till spaghetti. På senare tid har jag börjat steka zucchinistrimlorna istället för att koka dem. Det blir mer spänst i dem och man kan tillsätta olika kryddor och örter. Här har jag stekt zucchinipastan i olivolja, hackad vitlök, chili och lite Himalaya salt. Börja med att finhacka vitlök och chili. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i hacket. Låt det brynas en stund och släng sedan i zucchinistrimlorna. Jag använder en spiralslicer men har man ingen sådan går det lika bra med en osthyvel eller potatisskalare. Stek under omrörning någon minut och strö över lite himalayasalt. Till zucchinipastan blev det lax som tillagats i ugn med smak av citron och timjan.Himalaya salt

Lax med timjan och citron 

laxfilé i bit

finhackad timjan

rivet skal från citron

pressad citron

olivolja

salt & svartpeppar

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Salta och peppra laxen.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn laxen hastigt på ena sidan så den får lite färg.

Lägg laxen med den brynta sidan upp i en ugnsform och pressa över citron.

Strö över lite timjan och rivet citronskal. (spara lite till garnering).

Tillaga mitt i ugnen i 10-15 minuter.

Strö timjan och citronskal över laxen.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.