Zoodles med ruccola & mandelpesto
Ännu mera zoodles och denna gång har jag blandat zucchinin med ruccola och mandelpesto och toppat med stekta coctailtomater. Denna enkla ruccolapesto blandar du ihop på nolltid och självklart kan man variera ingredienserna efter smak och tycke. Jag har haft i ruccola, mandlar, citron, basilika, olivolja, vitlök, salt och svartpeppar. Parmesan är säkert också väldigt gott att ha i men det hade jag ingen hemma. Blanda alla ingredienser i en mixer och blanda sedan peston med zucchinispiralerna. Antingen kokar du zucchinispiralerna någon minut i lättsaltat vatten eller så äter du dem råa. Tomaterna delar jag på mitten, saltar och pepprar och steker den snittade ytan nedåt i en torr stekpanna.
Ruccola och mandelpesto
1 näve ruccola
1/2 dl mandel
1/2 dl basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
skalet från 1/2 citron
ca 1 msk pressad citron
en nypa flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en mixer eller matberedare.
Smaka av och tillsätt mer vitlök/citron/salt/peppar om det behövs.