LCHF,  Sallad & grönsaker

Dill & gurksallad

Dill och gurksalladdill och gurksallad
Dill och gurksallad

Gurka är en typisk vardagsgrönsak och hittas nog i de flesta kylskåp. Mina barn har alltid gillat gurka och vi brukar variera formen på den, slantar, halvmånar, skalad och urgröpt eller stavar. Ättiksgurka är också otroligt gott och min mormor gjorde alltid det när det bjöds på stek, saltgurka kallade vi det som små.

När vi åt panerad rödspätta sist gjorde jag en förenklad och sockerfri variant av ättiksgurka, man kanske mer kan kalla det dill och gurksallad. Jag rev en gurka med osthyvel och blandade med färsk dill, lite salt och en skvätt vitvinsvinäger, har även testat med vit balsamico och det funkar också. Blev väldigt fräscht och passade utmärkt till fisken. Rödspättan har jag panerat i fläsksvålar och mandelmjöl och receptet hittar du här. Vill man ha vanlig klassisk ströbrödspanering hittar du recept på det här.

panerad rödspätta lchf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.