Sockerfritt

Sockerfria Snickers

Raw snickersbarsRaw snickersbars

Sockerfria snickers

Gillar du snickers? Då ska du testa dessa sockerfria jordnötsbars, så himla goda. Dem är gjorda på dadlar, nötter och sötade med lite honung. Dadlar är verkligen magiskt att baka med och jag gör ofta Rawbollar av olika slag, exempelvis dem HÄR med rivna morötter, eller dem HÄR med smak av arrak, eller dem HÄR med smak av pepparkaka, går att variera otroligt efter smak och tycke.

Dessa sockerfria snickers går alldeles utmärkt att frysa in och det är perfekt att ha ett gäng i frysen om man vill ha något gott till kaffet. Dem behöver inte tina heller utan kan ätas direkt från frysen. Enda kruxet är väl att dem är så goda så det är lite svårt att hålla sig till endast en.
Raw snickersbarsRaw snickersbars

Sockerfria snickers – ca 12 st

Botten

1 dl naturella cashewnötter

1/2 dl jordnötssmör utan tillsatt socker (tex green choise)

1,5 msk honung

0,5 tsk vaniljpulver

En nypa flingsalt

 

Gör så här

Blanda cashewnötterna till ett fint mjöl i en matberedare.

Tillsätt jordnötssmör, vaniljpulver, honung och lite flingsalt.

Blanda till en jämn deg.

Gör en rulle av degen och dela den i bitar.

Platta till bitarna och lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper.

Lägg även bakplåtspapper ovanpå bitarna och ställ in i frysen i ca 30 minuter.

 

Fyllning

10 färska dadlar, urkärnade

1 msk kokosolja

1 tsk kakao

0,5 tsk vaniljpulver

En nypa havssalt

1 dl hackade jordnötter

 

Överdrag: 100 g mörk choklad, minst 70% kakaohalt.

 

Gör så här

Mixa dadlarna, kokosolja, kakao, vaniljpulver och salt till en slät smet.

Hacka jordnötterna och vänd ner dem i smeten.

Ta fram bottnarna ur frysen och lägg på fyllningen.

Plasta in med plastfolie och ställ in i frysen tills dem stelnat, ca 30 minuter.

Smält chokladen över vattenbad.

Doppa barsen i den smälta chokladen med hjälp av två matskedar och lägg dem på bakplåtspapper.

Förvara i frysen.

2 kommentarer

    • Hemma hos Andrea

      Hej Eva. Tack för komplimangerna och tack för ditt tips. Jag har lite svårt med de och dem, jag vet! Jag får läsa artikeln du länkade till och försöka bättra mig 😉

      Ha en fin dag/Andrea

Lämna ett svar till Hemma hos Andrea Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.