Morotsbollar med kardemumma
Morotsbollar med kardemumma
Mumsiga morotsbollar gjorda på cashewnötter, dadlar och rivna morötter. Dem är smaksatta med kardemumma och jag tycker dem påminner om morotskaka i smaken. Dessa morotsbollar blandar du ihop på nolltid och passar utmärkt som mellis eller till fikat. Jag testade även att byta ut cashewnötterna mot 2 dl havregryn och 1/2 dl mandlar för en mer kalorisnål morotsboll, det funkar också men dem blir lite torrare i konsistensen.
Morotsbollar med kardemumma – ca 20 st
1 dl finrivna morötter
2,5 dl cashewnötter
10 urkärnade dadlar
1/2 tsk kardemumma
en nypa flingsalt
kokosflingor att rulla i
Gör så här
Mixa alla ingredienser utom kokosen i en matberedare.
Rulla små bollar och rulla dem i kokos.
Förvara i kylen.
6 kommentarer
Alexandra - starkochglad
ÅH, låter supergott! Älskar allt som påminner om saftig morotskaka, vilket lyxigt go-mellis 🙂
Ha en underbar dag!
Hemma hos Andrea
Jamen eller hur, finns det ngt godare? Jag mins fortfarande första gången jag åt morotskaka, det är gudomligt gott! Önskar dig detsamma/A
Emelie
Spännande och kul recept, ska definitivt provas!
Hemma hos Andrea
Vad roligt 🙂
Karin FitnessochHälsa
Fiffigt att göra bollar som smakar som morotskaka. Lät gott!
Hemma hos Andrea
🙂