Sockerfritt

Morotsbollar med kardemumma

morotsbollar av dadlar, cashewnötter och rivna morötter

Morotsbollar med kardemumma

Mumsiga morotsbollar gjorda på cashewnötter, dadlar och rivna morötter. Dem är smaksatta med kardemumma och jag tycker dem påminner om morotskaka i smaken. Dessa morotsbollar blandar du ihop på nolltid och passar utmärkt som mellis eller till fikat. Jag testade även att byta ut cashewnötterna mot 2 dl havregryn och 1/2 dl mandlar för en mer kalorisnål morotsboll, det funkar också men dem blir lite torrare i konsistensen.morotsbollar av dadlar, cashewnötter och rivna morötter

Morotsbollar med kardemumma – ca 20 st

1 dl finrivna morötter

2,5 dl cashewnötter

10 urkärnade dadlar

1/2 tsk kardemumma

en nypa flingsalt

kokosflingor att rulla i

 

Gör så här

Mixa alla ingredienser utom kokosen i en matberedare.

Rulla små bollar och rulla dem i kokos.

Förvara i kylen.

 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.