Panerad rödspätta med dillmajonäs – Lchf
Panerad Rödspätta med dillmajonäs – Lchf
Jag har gjort lite förändringar i min kost sedan ett tag tillbaka för att bli av med sötsuget. Bland annat har jag uteslutit mjöl vilket innebär att jag inte heller äter bröd för tillfället. När det kommer till vissa maträtter som tex panerad fisk så kan det kanske kännas lite knepigt då man brukar panera i både vetemjöl och ströbröd. Men det behöver inte alls vara svårt eller omöjligt utan det finns andra alternativ som blir minst lika bra. Här har jag panerat rödspättan i mandelmjöl, ägg och fläsksvålar. Blir lika krispig yta som den vanliga dubbelpaneringen av vetemjöl och ströbröd. Till fisken blandade jag ihop en enkel dillmajonäs av lika delar majonäs och cremefraiche, fryst dill, lite pressad citron och en nypa salt.
Panerad Rödspätta – Lchf
Rödspätta
Mandelmjöl
Salt
Ägg
Fläsksvålar
Rapsolja
Smör
Gör så här
Torka av rödspättan med hushållspapper.
Ta fram tre fat och häll mandelmjöl blandat med lite salt på det ena.
Vispa upp ägg på det andra fatet.
Kör fläsksvålarna till smulor i en mixer och häll upp på det tredje fatet.
Doppa rödspättan först i mandelmjöl, sen i ägg och sist i fläsksvålarna.
Värm rapsolja i en stekpanna.
Lägg i en rejäl klick smör när oljan blivit varm.
Stek rödspättan några minuter per sida.