FISK OCH SKALDJUR

Panerad rödspätta med dillmajonäs – Lchf

Panerad rödspätta lchfPanerad rödspätta lchf

Panerad Rödspätta med dillmajonäs – Lchf

Jag har gjort lite förändringar i min kost sedan ett tag tillbaka för att bli av med sötsuget. Bland annat har jag uteslutit mjöl vilket innebär att jag inte heller äter bröd för tillfället. När det kommer till vissa maträtter som tex panerad fisk så kan det kanske kännas lite knepigt då man brukar panera i både vetemjöl och ströbröd. Men det behöver inte alls vara svårt eller omöjligt utan det finns andra alternativ som blir minst lika bra. Här har jag panerat rödspättan i mandelmjöl, ägg och fläsksvålar. Blir lika krispig yta som den vanliga dubbelpaneringen av vetemjöl och ströbröd. Till fisken blandade jag ihop en enkel dillmajonäs av lika delar majonäs och cremefraiche, fryst dill, lite pressad citron och en nypa salt.
Dillmajonäs till panerad rödspätta lchfpanerad rödspätta lchf

Panerad Rödspätta – Lchf

Rödspätta

Mandelmjöl

Salt

Ägg

Fläsksvålar

Rapsolja

Smör

Gör så här

Torka av rödspättan med hushållspapper.

Ta fram tre fat och häll mandelmjöl blandat med lite salt på det ena.

Vispa upp ägg på det andra fatet.

Kör fläsksvålarna till smulor i en mixer och häll upp på det tredje fatet.

Doppa rödspättan först i mandelmjöl, sen i ägg och sist i fläsksvålarna.

Värm rapsolja i en stekpanna.

Lägg i en rejäl klick smör när oljan blivit varm.

Stek rödspättan några minuter per sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.