FISK OCH SKALDJUR

Lax med vitlöksfräst broccoli och pepparrotssås

lax med dill och vitlöksfräst broccoli och pepparrotssås, lchfdilllax i ugn med dill, vitlöksfräst broccoli och pepparrotssås, lchf

Lax med vitlöksfräst broccoli och pepparrotssås

Lax med en god sallad och en kall sås tycker jag är så himla gott. Just lax är så enkelt att tillaga också, som denna variant där du bara lägger laxbiten i en ugnsform täckt med ugnsfolie, salta och peppra, toppa med några skivor hyvlat smör, citronskivor och färsk dill och in i ugnen på 225 grader. Tillagningstiden varierar lite beroende på hur stor laxbiten är, denna bit var ca 500 g och jag hade den inne i ca 30 minuter. Till laxen gjorde jag en kall sås på cremefraiche, riven pepparrot och en nypa salt. Pepparrot är ganska starkt så börja med lite och smaka av. Vitlök och chilifräst broccoli är ett så otroligt gott tillbehör till lax. Dela broccolin i mindre bitar och koka den i lättsaltat vatten, bara någon minut så att den mjukar lite. Häll av vattnet och låt broccolin ånga av. Hetta upp olivolja i en stekpanna och släng i hackad chili och hackad vitlök, låt det få lite färg och tillsätt sen broccolin. Stek ytterligare någon minut och strö över flingsalt. Servera med kokt potatis.

pepparrotssås, lchfvitlök och chilifräst broccoli, lchflax i ugn med vitlöksfräst broccoli och pepparrotssås, lchfpepparrotssås, lchf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.