Torskrygg i senap & persiljesås
Torskrygg i senap & persiljesås
En enkel och snabblagad fiskrätt som kräver få ingredienser. En favorit här hemma är panerad senapstorsk men i denna rätt har jag hoppat över paneringen och istället låtit torsken puttra i grädde, dijonsenap och persilja. Blev väldigt gott och uppskattat av hela familjen. Jag blandade bara i alla ingredienser så jag vet inte exakta mängden men det är inte så noga i en sån här rätt men var lite försiktig med senapen, börja med en tsk och smaka av så den inte tar över. Servera fisken med kokt potatis eller blomkål och grönsaker.
Torskrygg i senapssås – 4 portioner
Torskrygg, 3-4 portionsbitar
salt
ca 4 dl grädde (jag använde 40%)
1-2 tsk Dijonsenap
Klippt persilja
Smör och rapsolja att steka i
Gör så här
Värm hälften smör och hälften rapsolja i en stekpanna.
Lägg i torskryggen och salta lite.
Låt torsken få lite färg och häll sedan på grädde.
Rör ner senap och klipp i persilja.
Låt småputtra i ca 15 minuter eller tills fisken är genomkokt.
2 kommentarer
farmor
Suverän fiskrätt. Lagade den med den senapspanerade torsken i går kväll. Bara så gott och fram för allt enkelt. Dina recept passar både lite jäktade barnfamiljer och oss gamla ”tanter”. Enkla, goda, läckra och hälsosamma och vackra, inte minst. Tack för det. Kram från din farmor.
Hemma hos Andrea
Visst är det gott! En rätt som Marcus är uppväxt med och hela familjen tycker om den. Massa kramar till dig/Andrea