Fisk & Skaldjur,  Förrätter & småplock,  Sallad & grönsaker

CEVICHE MED SALMALAX

Vilket väder vi haft och vilken midsommarhelg! Klarblå himmel och solen sken hela helgen, underbart. På sommaren vill jag ha kalla smoothies, sallader och frukt. Igår gjorde jag en riktigt fräsch sallad som jag serverade med salmalax. Blev så gott och jag längtar till dagens lunchlåda!

CEVICHE

  • gurka (skalad & urgröpt)
  • röd lök
  • chili
  • avokado
  • cantaloupemelon
  • edamamebönor
  • pressad lime
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk koriander
  • riven färsk ingefära (om man gillar det)

Hacka allt i små bitar och blanda ihop. Gillar du mango är även det jättegott att blanda i. Föredrar du galiamelon kan du ha i det istället för cantaloupe. Färska räkor är jättegott till, antingen byter du ut laxen mot räkor eller så kör du båda men kanske då skiva laxen i tärningar. Jag åt denna sallad som en huvudrätt men serverar du den i mindre skål eller glas har du en fräsch och somrig förrätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.