KYCKLING

TACOGRYTA MED KYCKLING

Denna tacogryta går lika bra att göra på köttfärs som kyckling. Det här är verkligen en perfekt maträtt att göra dubbelt av och frysa in portionsvis för lunchlådor eller plocka fram till middag en stressig vardag. Till grytan hade vi ris, sallad och nachochips.

Jag tänkte ha stora vita bönor i men i sista stund ändrade jag mig och hoppade över dom.

TACOGRYTA

  • Ca 1 kg kycklinginnerfilé/kycklingfilé eller 500 g nötfärs.
  • 1 – 2 påsar tacokrydda (jag hade i 1,5 påsar Santa Maria tacokrydda)
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk vatten
  • 1 burk majs

GÖR SÅ HÄR

  • Hacka paprika, lök, vitlök och tomat och fräs på medeltemperatur i en stekpanna med olivolja. Grönsakerna ska inte få färg utan bara mjukna. När grönsakerna är klara tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.

  • Skiva kycklingen i mindre bitar, värm på olivolja i en gryta och släng ner kycklingen. När kycklingen är genomstekt, tillsätt tacokrydda.

  • Blanda ner grönsakerna i grytan med kyckling.
  • Häll på krossade tomater och lika mycket vatten.

  • Låt puttra 20-30 minuter.

  • Innan servering häll i en burk majs i grytan.

  • Servera med ris, sallad och nachochips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.