KYCKLING

Kyckling pasta rossa

Tillbehören är nästan det bästa vid en måltid och jag älskar när det finns massa små skålar med olika tillbehör att välja mellan. Som här, vitlök och chilifräst broccoli, rostad sötpotatis, oliver, grönsaksstavar, bea och cheddar skuren i små stavar.

Broccolin kokar jag först i lättsaltat vatten, bara någon minut för att sen fräsa på den i stekpanna med hackad chili, vitlök och flingsalt. Det är så otroligt gott och passar till både till kött, kyckling och fisk. Sötpotatisen skivar jag i klyftor och låter ligga i en bunke med kallt vatten en stund, sen fördelar jag ut potatisen på plåt täckt med bakplåtspapper, ringlar över olivolja och flingsalt och rostar i ugnen på ca 225 grader tills potatisen känns klar och fått lite färg. Vad kan det ta, ca 30 minuter kanske!?

Kycklingen har jag stekt i smör och kryddat med Pasta Rossa, Chicken & Steak och Grillkrydda, alla tre från Santa Maria Extra fine. Denna kombination av kryddor blir toppen till kyckling och barnen älskar det. Pasta Rossa kryddan är god till mycket och numera smaksätter jag även köttfärsåsen med den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.