ROSTAD SÖTPOTATIS MED MANDLAR, FETAOST OCH SPENAT
ROSTAD SÖTPOTATIS MED MANDLAR, FETAOST OCH SPENAT
Sötpotatis är verkligen något jag kan få sug efter, det är så himlans gott. Äter vi ute och det finns sötpotatispommes på menyn väljer jag det alla gånger före vanliga pommes. Här är tips på ett riktigt gott tillbehör, rostad sötpotatis med rostade mandlar, ljummen fetaost och babyspenat. Vi åt detta till middag igår och till hade vi en hel grillad kyckling. Enkelt och gott.
DU BEHÖVER
Sötpotatis
Mandlar
Olivolja
Salt & svartpeppar
Honung
Fetaost
Babyspenat.
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär sötpotatisen i kuber.
Fördela ut potatisen på en plåt, ringla över rikligt med olivolja och blanda runt. Salta och peppra.
Hacka mandel och blanda ner med potatisen.
Ringla över lite honung.
Skjutsa in i ugnen i ca 20 minuter tills sötpotatisen mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd (känn med en sticka).
Ta ut plåten och blanda i färsk spenat och smula över fetaost. Tillaga i ugnen i ytterligare ca 2-3 minuter. Föredrar du spenaten färsk blandar du i den efter istället.
2 kommentarer
Johanna Grahn
Nej men oj så gott och fräscht!
http://johannagrahn.se
Hemma hos Andrea
Tack tack! Jättegott är det och mandlarna tillsammans med sötpotatisen är ju magisk. Ha en riktigt fin dag.