Sallad & grönsaker

ROSTAD SÖTPOTATIS MED MANDLAR, FETAOST OCH SPENAT

ROSTAD SÖTPOTATIS MED MANDLAR, FETAOST OCH SPENAT

Sötpotatis är verkligen något jag kan få sug efter, det är så himlans gott. Äter vi ute och det finns sötpotatispommes på menyn väljer jag det alla gånger före vanliga pommes. Här är tips på ett riktigt gott tillbehör, rostad sötpotatis med rostade mandlar, ljummen fetaost och babyspenat. Vi åt detta till middag igår och till hade vi en hel grillad kyckling. Enkelt och gott.

DU BEHÖVER

Sötpotatis

Mandlar

Olivolja

Salt & svartpeppar

Honung

Fetaost

Babyspenat.

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skär sötpotatisen i kuber.

Fördela ut potatisen på en plåt, ringla över rikligt med olivolja och blanda runt. Salta och peppra.

Hacka mandel och blanda ner med potatisen.

Ringla över lite honung.

Skjutsa in i ugnen i ca 20 minuter tills sötpotatisen mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd (känn med en sticka).

Ta ut plåten och blanda i färsk spenat och smula över fetaost. Tillaga i ugnen i ytterligare ca 2-3 minuter. Föredrar du spenaten färsk blandar du i den efter istället.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.