Vegetariskt

GLASNUDLAR MED VITKÅL, INGEFÄRA, LIME & JORDNÖTTER

Hej hej.

Varje gång jag går in på bloggen Foodjunkie hittar jag något jag vill testa och idag hade Edita lagt ut detta recept på glasnudlar med spetskål, ingefära, lime och jordnötter. Hur gott lät inte det? Jo det ska jag berätta, det var sååå gott. I orginalreceptet skulle det vara spetskål men det fanns ingen i butik så jag körde på vanlig vitkål istället. Jag tror faktisk även barnen skulle kunna uppskatta denna lättlagade rätt men då skulle jag hoppa över chiliflakes och ev lägga till kyckling.

DU BEHÖVER

(CA 2-3 PORTIONER)

Spetskål eller vitkål, 1/2-1 hel beroende på storlek

100 g glasnudlar

3 msk sesamfrön

1 tsk chiliflakes

ca 5 msk soya

Ca 2-3 msk riven ingefära

Olivolja eller kokosolja att steka i

En näve jordnötter

1/2 lime

Färsk koriander

GÖR SÅ HÄR

Koka upp saltat vatten och lägg i glasnudlarna i ca 3-5 minuter. Häll bort vattnet.

Strimla vitkålen och stek med sesamfrön, chiliflakes, soya och riven färsk ingefära. Stek i ca 4 minuter eller tills vitkålen mjuknat något.

Blanda i glasnudlar.

Servera med hackade jordnötter, pressad lime och koriander.


2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.