Panerad Rödspätta
Panerad Rödspätta
Måste erkänna att vi är ganska dåliga på att äta fisk här hemma och det är synd för det är så gott och barnen gillar verkligen fisk. Det ska bli mitt nyårslöfte – mer fisk! Panerad rödspätta är riktigt gott och det går faktiskt ganska snabbt att tillaga, bara man ser till att lägga fram fisken i tid så att den hinner tina ordentligt…
Det är enkla steg när man ska panera fisk och det behövs endast 4 ingredienser och det är vetemjöl, ströbröd, ägg och salt. Till rödspättan äter vi kokt potatis och kall dillsås. Kall dillsås påminner om den såsen man fick till fiskpinnarna i skolan när man var liten och den är så enkel att göra, blanda bara filmjölk med lite fryst dill, klart!
Panerad Rödspätta – ca 4 portioner
Rödspätta (ca 8 filéer för 4 portioner, beroende på storlek)
2 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl ströbröd + lite salt
Panerad Rödspätta
Börja med att torka av den tinade fisken med hushållspapper så att fisken är helt torr.
Knäck äggen i en skål och vispa med en gaffel.
Häll upp äggen på ett fat.
Häll upp vetemjöl på ett annat fat.
Blanda ströbröd med lite salt på ett tredje fat.
Ställ fram ett fjärde fat eller skärbräda för att kunna lägga fisken på när den är panerad.
Doppa fisken i mjölet på båda sidorna och lägg på skärbrädan.
Doppa sedan den mjölade fisken i ägget och avsluta med ströbröd och lägg tillbaka på skärbrädan tills all fisk är panerad.
Smält smör i en stekpanna och stek fisken på ganska hög värme i några minuter på varje sida.
Servera till kokt potatis och kall dillsås.
2 kommentarer
farmor
Fisk är toppen och full av omega 3, som är sååååååååååååååååååååååå nyttigt för alla stora och små. Så ”mer fisk” i din lilla familj låter som ett toppenlöfte. Går bra att dela ett fryst torskpaket till egna fiskpinnar och panera och steka precis, som spättan. Dessa hemgjorda fiskpinnar slår dom köpta med hästlängder. Jag lovar.
Hemma hos Andrea
Jag är övertygad om att dem smakar bättre och det tar faktiskt inte så lång tid att göra egna. Panerad fisk är så gott…