Frukostbröd & pålägg

Filmjölksbröd med smak av Jul

limpa

Filmjölksbröd med smak av Jul

Det är så smidigt att baka filmjölksbröd, man blandar bara alla ingredienser i en bunke, häller smeten i en form och gräddar längst ner i ugnen i ca 1 timme. Ingen knådning och ingen jästid. Man kan blanda ner både nötter, frön, frukt och bär och jag hade i torkade aprikoser, russin, mandel och hasselnötter, hade även i lite brödkryddor för att få en lite Juligare smak på limpan…

 

Enklaste Jullimpan

6 dl grahamsmjöl

0,5 dl rågkross

0,5 dl hela linfrön

0,5 dl solrosfrön

0,5 dl hackade hasselnötter

0,5 dl hackad mandel

1 dl russin

1 dl torkade aprikoser

2 tsk brödkrydda

1,5 tsk bikarbonat

1,5 tsk salt

6 dl filmjölk

2 msk mörk sirap eller brödsirap

havregryn att strö över limpan

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en avlång form och strö på lite grahamsmjöl.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt även kryddorna.

Rör ner filmjölk och sirap i bunken.

Häll smeten i formen.

Strö havregryn över limpan och grädda längst ner i ugnen i ungefär en timme.

 

2 Comments

  • farmor

    Vilket bra recept. Inte så där våldsam stor limpa för en-persons-hushåll. Kan även delas – om jag lyckas – och glädja någon utav mina tanter. Ska testa till helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.