Gräddtårta
Gräddtårta
Igår bjöd vi pappa på födelsedagstårta då han fyller år nu i veckan. Han önskade sig en gräddtårta med vaniljkräm och bär så det fick det bli. Men istället för sockerkaksbottnar bakade vi hans favoritkaka, hallonrutor i långpanna och skar sedan ut två cirklar och använde som tårtbottnar, blev jättegott men väldigt mäktigt.
Denna hallonkaka är så enkel att göra och man kan byta ut hallonen mot tex blåbär, körsbär eller äpplen om man vill det. Man kan även bre grädde, vaniljkräm och bär direkt över kakan istället för att göra en klassisk tårta – långpannetårta. Recept på hallonkakan hittar du HÄR.
Denna tårta är ganska liten men som sagt väldigt mäktig och jag skulle väl kanske uppskatta den till ca 8-10 bitar. Till dekoration och fyllning använde jag ca 3 dl vispgrädde med lite strösocker i, 1 påse Ekströms vaniljmarsán blandat med 2 dl mjölk och 1/2 dl vispad grädde (se instruktioner på förpackningen), 1 ask blåbär, 1 ask hallon och en bytta jordgubbar samt florsocker att pudra över tårtan.
6 kommentarer
farmor
Åh! Varför bor inte jag nästgårds. Kommer fortfarande ihåg den härliga tårta du gjorde till min födelsedag. Gratulerar och födelsedagskram till Marcus från gammalfarmor i Skåne.
Hemma hos Andrea
Det är gott med tårta och gräddtårta med jordgubbar och bär är den bästa 🙂 Kram kram
Sofia
Ser riktigt god ut! Ska jag nog våga mig på någon gång 🙂
Hemma hos Andrea
Väldigt god och enkel 🙂
Trevlig helg/Andrea
Carolina
Hej!
Går det inte att göra denna i springform direkt? Slippa en massa kaka som man skör bort. Ser mumsig ut ska bara denna ikväll till min dotters kalas imorgon
Hemma hos Andrea
Hej Carolina. Det går absolut att göra kakan direkt i springform. Lycka till med tårtan och ha en trevlig helg/Andrea