Korvstroganoff
Korvstroganoff
Igår var vi på bröllop så idag är man allt lite trött. Var så sugen på något riktigt såsigt till lunch och vad passar då bättre än en korvstroganoff! Barnen tyckte denna variant var riktigt god och slevade i sig. Servera stroganoffen med ris, pasta eller blomkålsris. Blomkålsris är ett väldigt gott alternativ till ris och du river då bara blomkål i ett rivgärn och låter koka i saltat vatten i ca 30 sekunder, jättegott!
Korvstroganoff – 4 port
500 g falukorv
1 gul lök
1,5 dl grädde
2 dl cremefraiche (34%)
1-2 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
paprikapulver
salt
svartpeppar
Gör så här
Skiva korven och hacka löken.
Bryn korv och lök i smör.
Tillsätt cremefraiche, grädde, fond och senap.
Smaka av med paprikapulver, salt och svartpeppar.
Låt puttra några minuter.
4 kommentarer
farmor
Har du hittat en ”falu” med mer kött än ”potatisvälling” i. Eller kör du samma gamla?
Hemma hos Andrea
Haha, jag har inte hittat ngn med riktigt hög kötthalt men bytt ut till en variant med 68% kötthalt iallafall. Jag letar vidare, har du ngt tips?
farmor
Din kompis Karro rekommenderade ju Sorundas Falukorv med 98% kött i. Varför inte pröva den. Jag antar att det är en ganska så lokal produkt så jag får ”nöja” mig med mina närprodukter och korvar från Lidl, som alltid håller hög köttprocent.
Hemma hos Andrea
Har inte hittat den än, men jag håller ögonen öppna.