Korv

Barnens matveckor

picknick och pannkakor

Har verkligen ingen inspiration till vardagsmat just nu så jag vände mig till proffsen. Frågade barnen en och en vad dem skulle vilja äta om dem fick bestämma maten för en vecka. En av rätterna som Isabelle valde var kycklingklubbor med brun sås och ris. Jag vet inte riktigt vad brun sås är men jag kan inte tänka mig att det är klassisk brunsås!? Dem har fått denna maträtt på förskolan nyligen så jag googlade lite och hittade ett recept på kycklingklubbor med italiensk brunsås som jag tänkte testa. Jag tycker barnen fick till en bra variation och här är barnens matveckor.

barnens matvecka veckomenyerpanerad rödspätta

Philips matvecka (de turkosa raderna är länkade till receptet)

Måndag – Pannkaka

Tisdag – Köttbullar och makaroner

Onsdag – Fiskpinnar med kokt potatis (panerad rödspätta)

Torsdag – Pannbiff med potatis och lingonsylt

Fredag – Taco

tortilla med grillad jycklingfilé tacotortilla med grillad kycklingfilé taco

Isabelles matvecka

Måndag – Köttbullar med potatis och sås

Tisdag – Falukorv med potatismos

Onsdag – Soppa med makaroner och macka

Torsdag – Korv med bröd

Fredag – Kycklingklubbor med ris och brun sås

barnens matvecka veckomenyerköttbullar med gräddsåsköttfärssoppa med pasta

4 kommentarer

 • farmor

  Åh! Va lyxigt. Tänk om jag hade någon som frågade efter ”farmor/oldemors” matvecka och sen ställde upp att laga rätterna. Lyckliga dina ungar.

 • Karro

  Åh vilken bra ide 🙂 Väldigt bra matlistor måste jag säga…jag som är så jäkla kräsen och äter som ett barn hahah. Casey hade valt Isabelles vecka helt klart, korv två dagar samma vecka är taget 🙂 Kram på er

  • Hemma hos Andrea

   Haha, ja korv är poppis hos dem små. Vi börjar Philips matvecka idag och dem ser verkligen fram emot det. Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.