Torsk i senapssås
Torsk i senapssås
Köpte fryst torskrygg sist jag var och handlade då det var extrapris och denna enkla fiskrätt är bland det godaste jag vet. En perfekt vardagsrätt tillsammans med kokt potatis, rivna morötter, rödkål och ärtor. Barnen älskar det!
Torsk i senapssås 3-4 portioner
400 g torsk – 1 block torskfilé eller ca 400 g torskrygg
senap
ströbröd
5 dl matlagningsgrädde/grädde
salt
Gör så här
Tina torsken och separera filéerna.
Pensla rikligt med senap över filéerna eller använd händerna.
Täck sedan torsken med ströbörd.
Blanda 3 msk senap och en skvätt av grädden i en bunke för att lösa upp senapen.
Rör ner resten av grädden i bunken och tillsätt en nypa salt.
Stek torsken på båda sidorna i rikligt med smör.
När torsken fått en fin färg häll ner grädden runt om fisken och och låt småputtra i 15-20 minuter.
Tillsätt mer senap om så önskas.
Servera med kokt potatis och grönsaker.