Fisk & Skaldjur

Snabb Laxpasta med Dill & Citron

snabb laxpasta

Snabb Laxpasta med Dill & Citron

Lägger man fram fryst kyckling eller fryst lax på kvällen eller på morgonen innan man åker till jobbet så går det väldigt snabbt att tillaga nyttig och god mat när man kommer hem från arbete och förskolan. Denna krämiga laxpasta med smak av dill och citron är färdig på 10 minuter, perfekt vardagsmat och även god att värma på till lunch dagen därpå.

 

Snabb Laxpasta – 4 portioner

3-4 laxfiléer

2 förpackning matlagningsgrädde, á 2,5 dl (jag använder Milda 15%)

1 grönsaksbuljongtärning

2 msk fryst dill eller färsk

Rivet skal av en citron

2 dl ärtor

 

Gör så här

Skär den tinade laxen i små kuber.

Koka upp matlagningsgrädden i en kastrull och smula ner buljongen.

Lägg i lax, dill och rivet citronskal.

Låt småputtra i ca 10 minuter.

Koka ärtorna enligt anvisning på förpackningen.

Blanda ner ärtorna i såsen innan servering.

Servera med pasta.

 

2 Comments

  • farmor

    Lax i alla former går hem. Måste bara tipsa om en super god romsås. Blanda en burk lätt-c-f, (den med franska örter) och en burk ishavsrom. Hade partaj på Valborg och serverade den till varmrökt lax från fiskboden. Tyckte de svenska nypotatisarna var lite väl dyra och köpte israeliska i stället. Mycket goda. Farmor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.