Lax med färska örter & chili
Lax med färska örter & chili
Jag har ändrat uppfattning gällande koriander helt, jag älskar det! Från att tyckt att koriander verkligen smakar illa har det blivit en favorit. Här är ytterligare en ny favorit, lax tillagad i foliepaket med en örtvinägrett på koriander, chili, oregano, persilja, vitlök, olivolja och rödvinsvinäger. Till laxen blev det kokt potatis och en blandsallad med rivna morötter, gurka, mozzarella, tomater, ärtskott och pumpafrön. Denna fiskrätt går snabbt att tillaga och det är så gott, du bara måste testa! Enkelt, gott och snabblagat, kan det bli bättre!
Lax med färska örter & chili – 2 port
2 laxfilé
1 vitlöksklyfta, riven
1 liten bit chili (mängd efter smak)
Färsk koriander, oregano och persilja (ca 1/2 dl)
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
en nypa flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg laxfilén i en ugnsform med ugnsfolie.
Ringla lite olivolja över laxen, salta och peppra.
Slut folien till ett paket och tillaga laxen mitt i ugnen i ca 15 min.
Hacka chili, koriander, oregano och persilja.
Blanda örterna med riven vitlök, olivolja, rödvinsvinäger, en nypa flingsalt och svartpeppar.
Ta ut laxen ur ugnen och ringla örterna över den heta laxen.
Servera med en grönsallad och potatis.