Lax i ugn med potatismos
Lax i ugn med potatismos
Fisk är både gott och hälsosamt och vi försöker få in mer fisk i vardagsmenyn. Mat som tillagas i ugnen är bra vardagsmat då det reder sig själv och man hinner med annat under tiden. Denna laxrätt är både enkel att tillaga och kräver få ingredienser – en vardagsfavorit helt enkelt. Skiva potatisen till moset i mindre bitar så går det snabbare att koka dem mjuka.
Lax i ugn med potatismos – 4 port
4 laxfilé
smör
salt
färsk dill
citron
Potatismos – 4 port
900 g potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatisen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten.
Lägg laxen i en ugnsform med ugnsfolie, salta och toppa med hyvlat smör, färsk dill och några citronskivor.
Slut folien till ett paket och tillaga mitt i ugnen i 20-30 minuter.
När potatisen är mjuk, häll av vattnet och pressa potatisen med en potatispress.
Häll i mjölk, smör och lite salt och vispa med elvisp till ett fluffigt mos.