Bananplättar med björnbär och vinbär
Att blanda ner lite havregryn i smeten när man ska göra bananplättar ger plättarna mer stadga, dem håller ihop bättre när man steker dem och dem mättar mer. Till bananplättarna blev det färska björnbär och röda vinbär från trädgården. Både björnbärsbusken och vinbärsbusken är full med bär och jag måste nästan plocka dem innan dem blir övermogna, framför allt björnbären. Tänkte frysa in dem i portionspåsar och använda dem i smoothies. En av mina favoritsmoothies innehåller vaniljyoghurt, mjölk, banan, körsbär, jordgubbar och björnbär.
Bananplättar – 1 portion
1 ägg
1 mogen banan
1/2 dl havregryn
en nypa salt
Gör så här
Knäck ägget i en skål och vispa upp det med en gaffel.
Mosa ner bananen.
Blanda ner havregryn och salt.
Låt smeten svälla någon minut.
Smält smör i en stekpanna och häll i lite smet och forma plättar.
Stek på medelvärme någon minut per sida.
4 kommentarer
FitnessPodden
Kul att ses igår! Oh sjukt snygga bilder du har på bloggen. Ska analysera och lära mig av dig 😉 // Daniel
Hemma hos Andrea
Heeej! Verkligen trevligt att ses! Tack snälla, glad jag blir 🙂 Ha en fin dag/Andrea
Marja - Baka Sockerfritt
Älskar hälsosamma plättar/pannkakor (eller liknande)! Väldigt fina bilder som gör mig så sugen på just detta 🙂
Hemma hos Andrea
Hej! Roligt att du gillar bilderna och visst är det gott med bananplättar, kesoplättar är också en favorit. Jag var inne på din sida här om dagen i jakt på ett recept på nyttiga/sockerfria havrebollar, du kanske har något tips? //Andrea