Fiskpinnar med två olika såser
Fiskpinnar eller rättare sagt panerad rödspätta är en annan av barnens favoriträtter. Självklart gillar dem Findus färdiga fiskpinnar också men jag föredrar att göra egna och har man bara förberett lite så går det ganska snabbt att tillaga. Till fiskpinnar blandar jag alltid ihop en dillsås av filmjölk och fryst dill och nu gjorde jag även en remouladsås. Blandade 2 dl cremefraiche, 2 msk majonäs, 4 msk bostongurka, 2 msk kapris, 2 msk hackad persilja, salt och svartpeppar. Ett självklart tillbehör till fiskpinnar är kokta ärtor, rivna morötter och citron.
Jag försöker göra barnen delaktiga i matlagningen och jag tror att det är jättenyttigt. Dem är så stolta när dem har hjälpt till och så lär dem sig massa på köpet. Dels att laga mat men också matematik genom att måtta, väga och duka. Barnen kan tex hjälpa till att blanda ihop såserna eller panera fisken. Lite kladdigt blir det men det får man ta.
Fiskpinnar/Panerad rödspätta – 4-6 portioner
Fryst rödspätta, 400 g – ca 6-9 filéer
1 dl vetemjöl
2 ägg
2-3 dl ströbröd
salt
Smör och rapsolja att steka i
Gör så här
Tina rödspättafiléerna och torka av dem med hushållspapper.
Vispa upp ägg i en skål med hjälp av en gaffel och häll upp få ett fat.
Häll upp vetemjöl på ett annat fat.
Häll upp ströbröd på ett tredje fat och blanda i lite salt.
Doppa fisken först i vetemjöl, sen i ägg och sist i ströbröd.
Värm en stekpanna och häll i rapsolja.
När rapsoljan är varm lägger du i en klick smör.
Stek fisken någon minut per sida.
Servera fiskpinnarna med kokt potatis och sås.
2 kommentarer
farmor
Du är så självklar pedagogisk i ditt sätt med barnen. Lära för livet med ”naturmetoden”. Det kan inte bli bättre.
Hemma hos Andrea
Vad gullig du är 🙂