Sockerfri granola med mandel & kanel
Sockerfri granola med mandel & kanel
Jag har gjort denna granola tidigare och smaksatte den då med ingefära och lakritspulver men denna gång valde jag att smaksätta granolan med kanel och lite vaniljpulver. Det doftar äppelpaj i hela köket när man rostar granolan och jag kan faktiskt tänka mig att det funka att göra en smulpaj av detta recept. Måste jag testa någon gång. Granolan är helt sockerfri och gjort på mandel, kokos, sesamfrön, äggvita och smör. Supergott med en skål turkisk yoghurt med skivade jordgubbar och kanelgranola till frukost.
Sockerfri granola med mandel & kanel
1 äggvita
2 msk skalade sesamfrön
2 dl sötmandel (hackad)
2 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosflingor
2-3 tsk kanel
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
50 g normalsaltat smör
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitan till ett bubbligt och vitt skum i en bunke.
Blanda sedan i alla torra ingredienser och blanda ordentligt.
Lägg i smöret och fördela det med fingrarna tills det blir en fast smet som går att forma till en stor boll.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och smula över granolan.
Tillaga i ugnen i 15-20 minuter.
Rör runt försiktigt var tredje minut så att granolan inte bränns.
Ta ut plåten ur ugnen, låt svalna och förvara granolan i en burk i kylen.