Chiapudding med ljumna hallon
Chiapudding med ljumna hallon
Istället för att endast göra en portion chiapudding kan man blanda ihop en större sats som räcker i några dagar. Skönt att ha frukosten klar. Förvara chiapuddingen i en burk eller skål med lock i kylen. Chiapudding går att göra på valfri mjölk och denna gång använde jag kokosmjölk. Min favorit är den i tetra från Santa Maria, extra creamy. Till dagens chiapudding blev det ljumna hallon. Micrade en näve frysta hallon och mosade dem med en gaffel, blir nästan som hallonsylt.
Jag startar varje morgon med en ingefärsshot och har alltid en flaska i kylen. Känns så uppfriskande att ta den där lilla shoten. Den innehåller vatten, färsk ingefära och pressad citron, recept hittar du här.
För en portion chiapudding blandar du 1,5 dl kokosmjölk, 2 msk chiafrön och lite vaniljpulver. Blanda allt ordentligt och ställ in i kylen i ca 30 minuter. Rör om ordentligt en gång till och täck skålen med ett lock eller plastfolie och låt chiapuddingen stå i kylen över natten.