Snabb kycklinggryta med champinjoner
Snabb kycklinggryta med champinjoner
Gjorde en väldigt god kycklinggryta i helgen på kycklinginnerfilé, grädde, cremefraiche, champinjoner och lite smaksättning. Det här är en snabblagad rätt med en kort ingredienslista och sådana recept är alltid välkomna. Servera grytan till spaghetti, ris, zoodles eller en god sallad. Chévre är väldigt gott tycker jag och den får gärna vara lite ljummen så den blir så där riktigt krämig. Skiva chévren och lägg i en ugnsform med bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 100 grader i några minuter. Lägg den ljumna getosten på en bädd av ruccola och toppa med rostade pinjenötter och granatäpple. Det är även gott att ringla lite honung och balsamico över osten.
Vi åt resterna av grytan till lunch i söndags och jag kokade då bara upp allt i en kastrull igen, tillsatte lite mer grädde och duttade i lite av smaksättarna samt mortlad grönpeppar.
Snabb kycklinggryta med champinjoner – 4 port
700 g Kycklinginnerfilé
salt och svartpeppar
3 dl grädde
2 dl cremefraiche
1 msk soja
2 msk oxfond
1 msk tomatpure
1 sudd sambal oelek (tillsätt mer om du vill ha starkare)
1 burk champinjoner
Gör så här
Bryn champinjonerna i en stekpanna så dem blir lite fastare i konsistensen.
Strimla kycklingen och bryn den i smör i en annan stekpanna. Salta och peppra.
Häll på grädde och cremefraiche och tillsätt soja, oxfond, tomatpuré och sambal oelek.
Blanda även i champinjonerna.
Låt grytan puttra en stund.
2 kommentarer
Sara
Printar ut detta recept direkt, låter supergott ju, det blir middagen ikväll!
Hemma hos Andrea
Vad roligt. Hoppas det smakade. Trevlig helg/Andrea