BARNENS FAVORITMÜSLI
Igår slängde jag ihop en plåt med müsli smaksatt med kanel och jisses så gott det luktade i hela huset. Barnen fick agera testpanel och gav müslin högsta betyg, 10/10. Alltid kul när barnen gillar det man tillagat för det är en tuff jury.
Basen i denna müsli är havregryn, rågflingor, krossat bovete, hackade hasselnötter, riven kokos, pumpafrön, hela linfrön och skalade sesamfrön. Sen blandade jag ihop koncentrerad äppeljuice, vatten, honung och kanel och blandade ner i müslin innan den åkte in i ugnen. Vill du ha torkad frukt i müslin blandar du ner det när müslin är färdigrostad och har svalnat. Jag hade russin och kokoschips i min müsli.
BARNENS FAVORITMÜSLI
1 plåt
- 2 dl havregryn
- 2 dl rågflingor
- 1/2 dl krossat bovete
- 1/2 dl riven kokos
- 1 dl hasselnötter, grovt hackade
- 1/2 dl pumpafrön
- 1 msk linfrön
- 1 msk skalade sesamfrön
- 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
- 1 msk flytande honung
- 2 msk vatten
- 1 msk kanel
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda äppeljuice, honung, vatten och kanel i ett glas. Blanda tills kanelen lösts upp.
Rör ner vätskan i bunken med de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
Fördela ut müslin på plåten.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Rör om under tiden så inte müslin bränns.
Ta ut plåten och låt müslin svalna.
Blanda i torkad frukt om du vill ha det. Jag hade i 1/2 dl russin och 1/2 dl kokoschips.
Förvara müslin i en sluten burk.