Chokladsnittar med Pärlsocker
Chokladsnittar med Pärlsocker
Chokladsnittar är en klassiker som oftast finns med på en kakbuffé och den är lika god med som utan pärlsocker. Den är perfekt att baka till barnkalaset och man kan även byta ut pärlsockret mot karamellströssel så blir dem väldigt festliga och färgglada.
Man kan absolut baka småkakor i förväg och frysa in dem om man ska ha kalas eller bjudning. Kakorna tinar snabbt när man tar fram dem och är fortfarande krispiga och goda.
Chokladsnittar med Pärlsocker – ca 50 st
200 g smör
2,5 dl strösocker
1 msk sirap
3 ms kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samtliga ingredienser till en deg.
Dela degen i tre lika stora delar.
Rulla ut tre längder på en bakplåt med bakplåtspapper.
Platta ut längderna med handen och strö över pärlsocker.
Tryck lätt på pärlsockret så det fastnar.
Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.
Skär sedan längderna på snedden medan dem fortfarande är varma.
4 kommentarer
Karro
Hahah din familj måste vara överlyckliga över att du börjat blogga..så mycket gosaker som dom får 🙂
Hemma hos Andrea
Det dem hinner smaka innan jag ätit upp det själv ja, haha! 😉
Mia
Tror att det är svårt att få till dessa kakor utan mjöl 🙂
Annars hade jag bakat dessa.
Hemma hos Andrea
Haha, det tror jag också blir svårt och självklart ska det vara mjöl i dessa kakor. Ska genast lägga till det i receptet! Tack 🙂