Köttfärs

Tacogratäng

tacoTacogratäng

Den här tacogratängen har jag lånat från Katrin Zytomierska kokbok ”dags att bli smal – Lchf på mitt sätt”. Det är en Lchf kokbok som jag köpte i våras och det är en del goda recept i den bla annat denna tacogratäng.

Jag har gjort en egen tacokrydda som även den är Lchf vänlig, utan både socker och glutamat, men kan lika väl använda färdig tacokrydda på påse från tex Santa Maria. Recept på Tacokrydda hittar ni här.

Jag toppar tacogratängen med hackad rödlök och serverar med isbergsallad, jättegott och perfekt lunchlåda att värma på dagen efter…

taco

Tacogratäng – 4 portioner

500 g köttfärs

1 hackad gullök

2 vitlöksklyftor

2-3 msk Tacokrydda utan glutamat alt. 1 påse tacokrydda

2 dl vatten

200 g philadelphiaost

200 g cremefraiche

1 hackad paprika (jag föredrar grön)

ca 3 dl riven ost

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Bryn köttfärs och lök.

Tillsätt kryddblandningen och vatten.

Låt puttra.

Bred ut philadelphiaost i en ugnsform och bred cremefraiche ovanpå.

Häll i köttfärsen och toppa med hackad paprika och riven ost.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten smält.

taco

2 kommentarer

 • farmor

  Köpte KZ´s bok på rea. Riktig humoristisk. Men helt oduglig som ”livstilsguide”. Lånade den till Ellen. Som gick ner några kilon. Men sen blev det stopp. Som det alltid blir med extrem-dieter, der vissa saker uteslutas. Enda raka är att kunna äta allt, men inte alltid. Håller livet ut. För mig funkar enbart WW. (Och jag har prövat allt). Jag vet vad allt ”kostar” och bestämmer själv vad jag vill lägga ”pengarna” på. Vill jag gotta mig med dina härliga chokladsnitter får det bli ”billig” gröntsakssoppa till kvällsmat.

  • Hemma hos Andrea

   Håller med om att den är humoristisk och vissa tips och råd hon ger tycker jag är riktigt bra och man får sig en liten tankeställare. Sen tror jag precis som du och som jag skrev tidigare att äta med måtta och sunt förnuft är det bästa, och allt handlar om mental inställning, man måste bestämma vad man vill och vad man vill uppnå.

   Men jag tror att Lchf är bra för att bli av med sötsuget om man har svårt att undvika socker, en bra rivstart och sen kan man ta det därifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.