Champinjonstuvning
Champinjonstuvning
Krämig champinjonstuvning går att använda till mycket, man kan servera den som sås till kyckling, svampcrepes, på rostat toast eller varför inte på en omelett. Tycker man att stuvningen känns för tjock kan man spä ut den med lite mjölk.
Champinjonstuvning
300 g färska champinjoner
1 schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl grädde (valfri procent men kokbar)
1 krm vitpeppar
1 tsk kantarellfond
0,5 tsk salt
Torkad timjan
ev mjölk att spä ut med
Gör så här
Tvätta och hacka svampen.
Fräs svampen i smör i en kastrull.
Tillsätt hackad lök och pressa i vitlöken.
Rör om och lägg på ett lock.
Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter, rör om då och då.
Pudra över mjöl och rör om ordentligt.
Häll över grädden och låt koka i ca 10 minuter utan lock.
Smaksätt med salt, peppar, timjan och fond.
4 kommentarer
farmor
Din blogg ser alltid så fräsch och inbjudande ut och man får lust att pröva. Jag stuvar kantareller. Det och renkött är en favis hos Eric. Fattas bara när man kommer från Lappland. Här om dagen jagade jag halva Skåne runt efter torrkött, som han karvar i tunna flisor. Gott till ett glas rött. Me like.
Hemma hos Andrea
Åhh det lät gott, kantareller!!! Jag letade efter renkött till nyår då jag tänkte göra dina fantastiska renrullar men icke.
Serverar du den stuvningen på toast? Lät gudomligt gott, kram
farmor
Toast är bannlyst mht Erics diabetes. Jag lagar enbart LCHF numera. Så kantarellerna serveras till tunna rullar av rökt renkött. Jag får ju själv hänga med på LCHF för den goda sakens skuld. Lite tjatigt ibland. Men hör och häpna Erics blodsockernivå har stabiliserats sig på acceptabel nivå enligt läkaren. Så vad gör man inte.
Hemma hos Andrea
Åh vad kul att höra, ja man hör många som blivit betydligt friskare och fått bättre hälsa tack vare ändrad kost till lchf.
Men jag håller med dig att det kan bli lite enformigt…